Zuurkoolkroketten
Nodig: tijd, 500 gram zuurkool, aardappels, bloem, ei, jeneverbessen, laurierblad, paneermeel, eventueel witte wijn.
Voeg jeneverbessen en laurierblad toe aan de zuurkool. Stoof de zuurkool op een zacht vuurtjein plusminus een uur zacht (eventueel in witte wijn).
Maak een smeuïge aardappuree, roer er een eidooier doorheen en voeg de zuurkool toe. Meng goed. Laat afkoelen. Vorm er met de hand of een krokettenmachine kroketten van. Laat opstijven in de koelkast (8 uur) of vriezer.
Zet drie bordjes klaar: een met bloem, een met een losgeklopt ei en een met paneermeel. Pak de kroketten en rol ze eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel.
Frituur de kroketten op 180 graden totdat ze een mooi bruin en krokant korstje hebben.
Lekker met Ketchup Klassiek en Polderketchup.